Úlovky nezapísali do záznamu. Svojvoľne vymenili na dome žľaby. Zhorela rekreačná chalupa. Po páde z traktora zomrel 12 ročný chlapec. Vlámali sa do drevenice zjavenia. Pri dopravnej nehode zomrel vodič skútra

20.06.2010 Celý región

Úlovky nezapísali do záznamu: Z prečinu pytliactva obvinili včera (18.06.2010) policajti z Turan nad Ondavou štyroch mužov (33 – 36 rokov) z okresu Trebišov.
Všetci štyria lovili v dobe od 14. 6. 2010 do 18. 6. 2010 na vodnej nádrži Domaša v rekreačnej oblasti Domaša Valkov ryby. Aj keď mali platné povolenia na rybolov, ulovené ryby ale nezapísali do záznamu o dochádzke k vode a úlovkoch. Za uvedené dobu ulovili 19 ks kapra rybničného veľkostí 40-55 cm o celkovej váhe 40 kg spĺňajúce minimálnu lovnú mieru a jednu šťuku severnú o miere 46 cm o váhe 0,35 kg, ktorá nespĺňala minimálnu lovnú mieru. Jeden z obvinených zároveň lovil ryby mimo ustanoveného denného času lovu rýb na dve svoje udice. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 200. - €. Skutok zistila spoločná hliadka polície a rybárskej stráže pri kontrole 18.6.2010 v čase o 00:40 h.

Svojvoľne vymenili na dome žľaby:
Policajný vyšetrovateľ zo Starej Ľubovne vzniesol včera obvinenie pre zločin porušovania domovej slobody trom mužom (16, 37, 40 rokov) z Rumunska.
Obvinení vo štvrtok (17.6.2010) dopoludnia neoprávnene vošli do dvora 64 ročného muža v Plavnici a bez jeho súhlasu mu zo strechy zmontovali staré žľaby. Muži aj potom čo ich upozornil na to, aby svoje nové žľaby brali preč, namontovali staré a opustili jeho dvor, nerešpektovali jeho výzvu a vo dvore zotrvali. Za ten čas mu vymenili 12 metrov žľabov a za výmenu následne pýtali 670. - €. Keď im majiteľ domu povedal že nič nedostanú, začali naňho kričať. Zo strachu im preto jeho manželka povedala, že im dá 200. - €. Oni s tým nesúhlasili a vyhrážali sa, že zoberú aj peniaze aj materiál a tak im žena vyplatila 280. - €. To im nestačilo a pýtali ešte 50. - €. Vtedy majiteľ domu povedal, že zavolá políciu a tak z dvora ušli. Hneď nato políciu aj zavolal a všetko oznámil. Policajti do hodiny všetkých troch obvinených zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia.

Zhorela rekreačná chalupa:
Krátko pred 5:00 h bol včera na políciu oznámený požiar rekreačnej chalupy v obci Osturňa, okr. Kežmarok.
K požiaru došlo v noci zo štvrtka na piatok. Doposiaľ neznámy páchateľ zapálil drevené dosky, ktoré boli poukladané na ľavej strane od prístupovej cesty chalupy, od ktorých začala horieť strecha rekreačnej, obvodové múry a aj zariadenie. Oheň následne zničil celú chalupu. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 98 000. - €. Policajný vyšetrovateľ z Kežmarku začal trestné stíhanie vo veci pre zločin poškodzovania cudzej veci.

Po páde z traktora zomrel 12 ročný chlapec:
Kežmarský policajný vyšetrovateľ vzniesol v piatok 18.6.2010 obvinenie pre prečin usmrtenia 46 ročnému mužovi z obce Lendak, okr. Kežmarok.
Obvinený muž viedol v piatok v čase okolo 18:00 h na poľnohospodárskom pozemku zvanom Rovinky, ktorý sa nachádza za obcou Lendak, počas výkonu poľnohospodárskych prác traktor Zetor. Za doposiaľ presne nezistených okolností, sa s týmto zosunul zadnou časťou po trávnatom 7,5 m hlbokom zráze do potoka, pričom jeho 12 ročný syn, ktorý sedel v traktore vedľa obvineného, po náraze do koryta potoka vypadol z traktora cez otvorené zadné okno, na závesné zariadenie a to dvojriadkový oborávač zemiakov, z ktorého následne spadol do potoka. Chlapec utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Obvineného otca stíha polícia na slobode.

Policajti chytili lúpežníka:
Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin lúpeže 30 ročnému mužovi z Popradu.
Obvinený Popradčan 19.3.2010 v čase okolo 4:45 h na Alžbetinej ulici v Poprade prepadol 76 ročnú ženu. Popradčanka išla pešo po chodníku smerom na železničnú stanicu. Pri rohu budovy Sály kráľovstva Jehovových svedkov k nej zozadu pristúpil obvinený ktorý jej bez slova chytil zozadu rukami remeň kabelky, pričom dva až tri krát nasilu trhol za remeň kabelky. Keď si ju poškodená bránila zovretím obidvoma rukami, lúpežník jej ju začal ťahať smerom hore, prevliekol jej ju cez hlavu, následne vytrhol z rúk a sotil ju na zem. Potom ušiel preč. Prepadnutá žena utrpela zlomeninu ruky a krádežou jej vznikla škoda 104. - €. Obvinený je stíhaný na slobode.

Vlámali sa do drevenice zjavenia:
Policajti zo Starej Ľubovni vyšetrujú od včera krádež vlámaním do drevenice zjavenia nachádzajúcej sa na hore Zvír v katastrálnom území obce Litmanová.
Ku krádeži došlo v noci z piatka na sobotu. Doposiaľ neznámy páchateľ vylomil visiaci zámok na kovovej mreži a cylindrickú vložku na dverách, vošiel dnu, kde vylomil cylindrickú vložku na kovovej skrinke s milodarmi. Odtiaľ ukradol cca 70. - €, následne podišiel ku kovovej skrinke s vecami prvej pomoci a na tejto rozbil sklenenú výplň. Celková spôsobená škoda bola vyčíslená na 100. - €. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.

Pri dopravnej nehode zomrel vodič skútra:
Včera (19.6.2010) v čase okolo 20:30 h došlo v obci Kolačkov, okr. Stará Ľubovňa, k dopravnej nehode motocykla – skútra.
Smerom na Novú Ľubovňu viedol skúter 28 ročný muž z Kolačkova. Spolu s ním sa viezol 23 ročný muž, tiež z Kolačkova. V križovatke pred kostolom zišiel vodič s motorkou z doposiaľ nezistených príčin do betónového kanála na náprotivnej strane cesty. Po náraze jeho aj spolujazdca vymrštilo z motocykla. Vodič utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Spolujazdec utrpel ťažké zranenia, s ktorými bol hospitalizovaný v nemocnici. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia.
 

Vyberte región